Eerste RTX 4070 voor onder de 600 euro gespot

Hoewel de Nvidia RTX 4070 pas enkele weken in de schappen ligt voor een adviesprijs van 669 euro, heeft de Duitse afdeling van Alternate momenteel een Gainward GeForce RTX 4070 in de aanbieding voor 599 euro. In onze productvergelijker is helaas nog geen dergelijke prijsdaling te bekennen; de goedkoopste RTX 4070 kost in de Benelux zover bekend nog steeds tenminste de adviesprijs.

Dat is op zich al opvallend, aangezien videokaarten de laatste jaren veelal niet goed verkrijgbaar zijn direct na de release, laat staan tegen adviesprijzen. Dat niet alleen, na de release van de RTX 4070 werd al gelijk gesproken over een eventuele korting op instapmodellen. Dat heeft mogelijk te maken met de rommelige aanloop naar de release van de videokaart; daar was volgens betrokkenen een hoop gedoe over. Nvidia zou bijvoorbeeld een deel van de misgelopen omzet na een plotselinge aanpassing van de verplichte adviesprijs compenseren.

Nu lijkt het er tevens op dat eerdere voorspellingen uitkomen; fabrikanten willen zo snel mogelijk van goedkopere uitvoeringen af zodat ze zich kunnen richten op duurdere versies van de 4070. Dat zou kunnen verklaren waarom de betreffende Duitse webshop de Gainward GeForce RTX 4070 Ghost nu al met 40 euro korting de deur uit doet. Hetzelfde merk biedt ook in Nederland verschillende versies van de 4070 aan. Het goedkoopste model van het merk in onze productvergelijker is de overgeklokte Gainward GeForce RTX 4070 Ghost OC 12GB voor zo’n 700 euro.

Bron: ComputerBase

About Author

Geef een reactie