Gmail

© Solen Feyissa / Unsplash

Google rolde de voorspellende terug-animaties nog niet uit naar Android 14, maar maakt ze nu wel beschikbaar in Gmail.

De ‘voorspellende terug-animatie’ geeft je een preview van het vorige scherm, als je teruggaat. Je swipet aan de linker- of rechterkant van het scherm, en vervolgens wordt je scherm een beetje kleiner, zodat je ziet waar je naartoe gaat. Het zorgt ervoor dat je niet per vergissing teruggaat naar een scherm dat je niet wil.

Het was de bedoeling dat deze feature beschikbaar werd bij de lancering van Android 14, maar dat was niet het geval. De functie zit verstopt achter de opties voor ontwikkelaars. Ze is nog niet beschikbaar voor alle gebruikers, maar Google rolt de feature wel langzaam uit voor zijn apps. Het probeert andere ontwikkelaars hetzelfde te laten doen.

Voorspellend terug
© Google

Nu heeft Google de Gmail-app geüpdatet naar versie 2024.03.03.x, die de nieuwe animaties bevat. Dat meldt 9to5Google. Als je een e-mail probeert te sluiten, dan verkleint het scherm eerst een beetje, voor het helemaal sluit. Dit is beschikbaar voor Gmail op smartphones met Android 14.

Updates

Google heeft de functie ook al geïntroduceerd voor Calendar en YouTube Music. Daarnaast rolden ze recentelijk hun AI-systeem Gemini uit in Google Workspace en hebben ze ook een nieuwe inlogpagina voor hun gebruikers.

About Author

Geef een reactie