Waarschuwing: sla de OxygenOS 13-update van je OnePlus 9 over

OnePlus 9

Gebruikers van de OnePlus 9 of 9 Pro slaan de meest recente OxygenOS 13-update best over. De F.19-update zorgt er mogelijk voor dat je telefoon plots stopt met werken.

Veel vernieuwingen vind je alvast niet in de F.19-update voor de OnePlus 9 en 9 Pro. De toestellen – die in november de upgrade naar OxygenOS 13 ontvingen – worden via deze update voorzien van de beveiligingspatches van januari 2023. Ook werden enkele bugs in OxygenOS aangepakt. Fijn, tenzij je er tegelijk extra problemen bij krijgt. Dat lijkt nu met de F.19-update het geval: via de OnePlus Community lezen we dat de update kan resulteren in toestellen die niet meer willen opstarten.

Hoeveel gebruikers door dit probleem zijn getroffen, is vooralsnog niet bekend. Ook is niet exact bekend waarom de toestellen na de update niet meer opstarten. Wel heeft OnePlus de softwareproblemen met de update inmiddels erkend en werd de uitrol intussen stopgezet. Een onwetende gebruiker die nu plots handmatig op zoek gaat naar nieuwe updates, kan hem dus niet meer op zijn toestel tegenkomen. Dat is anders voor degenen die de update alvast hebben gedownload – zij kunnen de update nog installeren en tegen de soft brick-problemen aanlopen.

Let daarom op als je een update begint te installeren op de OnePlus 9 of 9 Pro. Komt de update met versienummer F.19, sla ‘m dan over. Wacht bovendien met het installeren op de volgende update tot blijkt dat deze volledig stabiel is. Hoezeer beveiligingspatches ook belangrijk zijn, is dat het zeker niet waard om de werking van het toestel te riskeren. Wanneer de eerstvolgende update ‘uitgerold’ wordt, is niet bekend – OnePlus schrijft enkel dat dit ‘zo snel mogelijk’ het geval is.

OxygenOS-softwareproblemen

Gebruikers die de update intussen installeerden en tegen de softwareproblemen aanlopen, worden doorverwezen naar de klantenservice. Die kan gebruikers helpen om het toestel te herstellen; met die hersteloperatie zouden geen gegevens verloren gaan. Het wordt om die reden afgeraden om – op eigen houtje – een voorgaande softwarerelease te installeren. Je moet dan sowieso een reset op je toestel uitvoeren.

Hopelijk weet OnePlus zulke softwareproblemen in de toekomst te voorkomen. Het bedrijf heeft er een handje van om razendsnel updates te willen uitbrengen, wat er soms toe leidt dat updates met grove problemen bij gebruikers toekomen. Ook als het toestel nog wel kan opstarten zulke updates, zien we soms dat OxygenOS-updates leiden tot een verslechterde batterijduur of andere functies in de soft- of hardware die plots slechter presteren.

About Author

Geef een reactie