Snipping Tool in Windows 11 krijgt screen recording-functie – Update

Microsoft heeft een update voor de Snipping Tool aangekondigd waarmee het eindelijk mogelijk is om schermopnames te maken. Voorheen moest daarvoor de Xbox Game Bar of een externe applicatie gebruikt worden. Helaas zijn er nog weinig details bekend over de functie, eventuele bewerkingsmogelijkheden zijn dus nog niet te voorspellen. Het is niet bekend wanneer de preview beschikbaar zal zijn.

De fabrikant kondigde ook iCloud-integratie voor Photos aan, die al wel beschikbaar is voor Insiders. In de komende weken moeten onder andere tabbladen in Verkenner, een nieuw Open met-menu en verbeteringen in de Microsoft Store live gaan.

Inmiddels heeft Microsoft de screen recording-functie uitgerold naar de eerste gebruikers in het Dev Channel. Wie in aanmerking komt, heeft versie 11.2211.35.0 van Knipprogramma nodig om aan de slag te kunnen gaan. In dat geval krijg je een Record-knopje te zien, waarbij je het deel van het scherm dat je wilt opnemen kunt selecteren. Om de opname af te ronden dien je op de stop-knop te klikken, vervolgens wordt een voorbeeld van de opname getoond voor het opslaan en/of delen.

About Author

Geef een reactie