Windows 10: geen feature-updates meer na 22H2, ondersteund tot najaar 2025

Microsoft heeft zijn roadmap met betrekking tot Windows 10 van een update voorzien, waaruit is gebleken dat het besturingssysteem geen nieuwe feature-updates meer zal krijgen. Dit wil zeggen dat 22H2, dat in oktober 2022 is uitgebracht, de laatste grote variant van het os wordt. Alle relevante edities zoals Home, Pro, Education en Enterprise worden ondersteund tot 14 oktober 2025.


Windows 10 viert zijn tiende verjaardag op 29 juli 2025.

De ontwikkelaar maakt van het moment gebruik om gebruikers aan te sporen om te upgraden naar Windows 11, aangezien zijn voorganger niet meer zal worden aangevuld met nieuwe functionaliteit. Tot de end-of-life-datum worden er wel nog steeds maandelijkse beveiligingsupdates en bugfixes voorzien voor Windows 10 22H2. Consumenten en bedrijven worden dan ook aangeraden om zo snel mogelijk te updaten naar 22H2 indien ze niet van plan zijn om te upgraden naar Windows 11.

Verder geeft Microsoft aan dat bestaande Long-Term Servicing Channel-releases updates zullen blijven ontvangen na oktober 2025, “op basis van hun specifieke levenscycli”. Er komt ook meer informatie naar boven over de volgende versie van Windows 11 LTSC: de varianten voor Enterprise en IoT Enterprise worden in de tweede helft van 2024 verwacht.

Bronnen: Microsoft(2)Bleeping Computer

About Author

Geef een reactie